Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

5 корисних властивостей сала, про які ви могли не знати

5 корисних властивостей сала
5 корисних властивостей сала / 29palms.ru

Сало – один з найбільш спірних продуктів харчування. Багато хто викидає його з раціону через високу калорійність і великий вміст жирів.

Проте сало має і декілька переваг над іншими продуктами. Наприклад, сало зміцнює імунітет та зігріває в холод. Портал Вit.ua пояснює, чому сало варто включити в свій раціон, особливо, взимку.

Зміцнює імунітет

Сало насичує організм цінними жирними кислотами. Зокрема, рідкісною арахідонової кислотою, яка бере участь в обміні холестерину та сприяє виведенню токсинів з організмів. Таким чином, організм стає більш стійким до вірусів. А щоб підвищити ефект – рекомендують вживати сало із часником.

Поліпшує обмін речовин

В салі містяться жири, які розчиняються при температурі тіла. А отже – не перевантажують печінку і легко засвоюються. А завдяки жирним кислотам – сало покращує обмін речовин.

Читайте також: Як правильно харчуватись взимку – ідеальний раціон

Від сала не гладшають

Звісно, погладшати можна від будь-якого продукту, якщо з'їдати більше норми. Хоча сало і калорійний продукт (на 100 грам продукту – 800 кКал), проте якщо вживати 20-30 грамів в день, то на фігурі це не позначиться. Навіть якщо ви ведете сидячий спосіб життя.

Сало легко засвоюється, завдяки чому швидко настає відчуття ситості. А якщо вживати декілька скибочок сала перед основним прийомом їжі, то можна уникнути переїдання.

Корисне при смаженні

На сковорідці сало "не горить" і не утворює канцерогенів. Чого не можна сказати про звичайну рослинну олію. Саме тому при смаженні набагато краще використовувати смалець, а не соняшникову олію.

Читайте також: Як зробити піст смачним і корисним – кілька важливих порад

Зігріває в мороз

Особливо варто звернути увагу на сало взимку. Адже цей продукт просто створений для холодної пори року. Під час морозів організм потребує більше жирної їжі, яка сприяє виробленню енергії.

Всього на 1 грам сала припадає 9 кКал енергії, завдяки чому воно чудово зігріває в мороз.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук