Портал Lifehacker зібрав 5 правил зберігання їжі, які насправді є помилковими.

М'ясо не можна заморожувати повторно

Повторно можна заморозити м'ясо, курку і будь-які інші продукти, якщо вони були розморожені в холодильнику при температурі 5°C або нижче. Від цього можуть постраждати лише смакові якості продуктів.

При розморожуванні і повторному заморожуванню порушується цілісність клітин, і смак стає трохи водянистим.

Читайте також: Дієтологи назвали головні продукти осінньо-зимового меню

Перед приготуванням м'ясо потрібно мити

Насправді, це не дуже гарна ідея. Так тільки збільшиться ризик потрапляння потенційно небезпечних бактерій, які можуть перебувати у воді, на інші продукти.

Мити обов'язково потрібно фрукти і овочі, особливо якщо вони росли близько до землі.

Не можна прибирати їжу в холодильник до повного охолодження

Мікроорганізми швидко розмножуються при температурах від 5 до 60°C, тому не варто довго тримати швидкопсувні продукти при кімнатній температурі перед тим, як поставити їх в холодильник.

Зачекайте близько 30 хвилин, поки від їжі не перестане йти пар, і прибирайте.

Якщо немає неприємного запаху, то можна їсти

Зазвичай, неприємний запах у продуктів виникає через дріжджовий грибок або цвіль. Але хвороботворні бактерії можуть розвиватися в продуктах і ніяк не впливати на їх зовнішній вигляд і запах.

Читайте також: Продукт, від якого хочеться ще більше їсти

Рослинна олія знезаражує їжу

Додавання в їжу рослинної олії зовсім не гарантує, що ви убезпечили себе від всіх мікробів. Якщо продукти були оброблені неправильно, масло вас не врятує.