Каркаде також називають "суданською мальвою", який можна пити як в холодну пору у гарячому приготуванні, так і навпаки.

Читайте також: Чим корисний чорний чай: відповідь вчених

Пропонуємо вам 5 беззаперечних причин, чому вам варто щодня вживати цей смачний та дуже корисний напій – каркаде.

Для здоров'я серця

У пелюстках гібіскуса містяться речовини антоціани, які мають Р-вітамінну активність. Вони сприяють зміцненню стінок кровоносних судин, регулюючи їх проникність. Тому напій корисний при проблемах із судинами.

Каркаде не варто пити тим, у кого сильно знижений артеріальний тиск, оскільки він його значно понижує.

Для шлунку

Чай з пелюсток гібіскуса дуже добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і печінки, сприяє кращому виробленню жовчі та має антибактеріальну дію.

Чай каркаде не рекомендують пити людям, у яких гастрит з підвищеною кислотністю і виразка шлунку, оскільки каркаде має властивість підвищувати кислотність.

Для імунітету

Вітаміни і мікроелементи, які містяться в каркаде, покращують імунітет, підвищують опірність організму до застудних захворювань та зменшують нервову напругу.

Для очищення

Гібіскус має м'який проносний ефект і при вживанні напоїв з каркаде поліпшується травлення та нормалізується "стілець".

Для втамування спраги

Каркаде набув популярності в арабських країнах завдяки своїй властивості швидко і з користю втамовувати спрагу, як в гарячому, так і холодному вигляді.

Читайте також: Як правильно заварювати чай: корисні підказки

Як заварити чай каркаде:

Такий чайний напій готується як і будь-який інший чай: візьміть 1 чайну ложку пелюсток, залийте склянкою гарячої води і за смаком додайте цукор.