Всі ми намагаємося дбати про своє здоров'я і включити в свій щоденний раціон максимальну кількість корисних продуктів.
Адже правильно збалансована дієта значно покращує якість життя, а також допомагає захистити наш організм від смертельних хвороб, пише Newsyou.info.
Дієтолог стверджує, що якщо ви візьмете за правило з'їдати щось з перерахованого, то протягом довгих років будете здоровими, красивими і в хорошій фізичній формі.
Зелені овочі
Хрестоцвіті овочі, такі як брюссельська капуста та броколі, а також шпинат забезпечують наш організм фолієвою кислотою, кальцієм і іншими поживними речовинами, які зміцнюють кістки і покращують працездатність мозку.
Ягоди
Чорниця, полуниця, малина і ожина багаті антиоксидантами, які гальмують процеси старіння організму і перешкоджають розвитку багатьох захворювань.
Квасоля та соя
Ці продукти є прекрасними джерелами білка з низьким вмістом жиру і високим вмістом клітковини і антиоксидантів, а також необхідних нам вітамінів і мінералів, таких як залізо і калій.
Продукти з цільного зерна та рис
Макаронні вироби і хліб з цілісного зерна багаті клітковиною, вітамінами і мінералами, а також антиоксидантами, які забезпечують захист нашому організму, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань і раку.
Оливкова олія
Ця олія є основою однієї з найздоровіших дієт у світі – середземноморської. Оливкова олія містить велику кількість антиоксидантів і протизапальних мононенасичених жирних кислот, які допомагають знизити ризик серцево-судинних і ракових захворювань, а також пов'язаних з віком когнітивних порушень.
Помідори
Вони містять велику кількість лікопіну (антиоксиданту), який знижує ризик раку простати, легенів і шлунка, а також хвороб серця. Слід їсти помідори відвареними або тушкованими, оскільки в порівнянні з сирими, в них більш висока концентрація лікопіну.
Горіхи
Їжте горіхи, особливо мигдаль і волоські горіхи, які дуже багаті поживними речовинами. Вони містять корисні жири, вітаміни, мінерали та білки, які підтримують ефективну роботу мозку і нормальне функціонування серцево-судинної системи. Горіхи також перешкоджають розвитку запальних процесів в організмі.
Риба
Жирна риба, наприклад, лосось, сардини, форель, тунець, палтус і скумбрія, містять велику кількість корисних кислот омега-3, які, серед іншого, допомагають запобігти запальні процеси в організмі.
Читайте також: 10 корисних порад, як економити під час покупок продуктів харчування