Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

8 корисних продуктів, які треба їсти хоча би один раз в день

Продукти
Продукти / Фото із відкритих джерел

Канадський дієтолог склала список з 8 корисних продуктів, які варто вживати хоча би один раз на день.

Всі ми намагаємося дбати про своє здоров'я і включити в свій щоденний раціон максимальну кількість корисних продуктів.

Адже правильно збалансована дієта значно покращує якість життя, а також допомагає захистити наш організм від смертельних хвороб, пише Newsyou.info.

Дієтолог стверджує, що якщо ви візьмете за правило з'їдати щось з перерахованого, то протягом довгих років будете здоровими, красивими і в хорошій фізичній формі.

Зелені овочі

Хрестоцвіті овочі, такі як брюссельська капуста та броколі, а також шпинат забезпечують наш організм фолієвою кислотою, кальцієм і іншими поживними речовинами, які зміцнюють кістки і покращують працездатність мозку.

Ягоди

Чорниця, полуниця, малина і ожина багаті антиоксидантами, які гальмують процеси старіння організму і перешкоджають розвитку багатьох захворювань.

Квасоля та соя

Ці продукти є прекрасними джерелами білка з низьким вмістом жиру і високим вмістом клітковини і антиоксидантів, а також необхідних нам вітамінів і мінералів, таких як залізо і калій.

Продукти з цільного зерна та рис

Макаронні вироби і хліб з цілісного зерна багаті клітковиною, вітамінами і мінералами, а також антиоксидантами, які забезпечують захист нашому організму, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань і раку.

Оливкова олія

Ця олія є основою однієї з найздоровіших дієт у світі – середземноморської. Оливкова олія містить велику кількість антиоксидантів і протизапальних мононенасичених жирних кислот, які допомагають знизити ризик серцево-судинних і ракових захворювань, а також пов'язаних з віком когнітивних порушень.

Помідори

Вони містять велику кількість лікопіну (антиоксиданту), який знижує ризик раку простати, легенів і шлунка, а також хвороб серця. Слід їсти помідори відвареними або тушкованими, оскільки в порівнянні з сирими, в них більш висока концентрація лікопіну.

Горіхи

Їжте горіхи, особливо мигдаль і волоські горіхи, які дуже багаті поживними речовинами. Вони містять корисні жири, вітаміни, мінерали та білки, які підтримують ефективну роботу мозку і нормальне функціонування серцево-судинної системи. Горіхи також перешкоджають розвитку запальних процесів в організмі.

Риба

Жирна риба, наприклад, лосось, сардини, форель, тунець, палтус і скумбрія, містять велику кількість корисних кислот омега-3, які, серед іншого, допомагають запобігти запальні процеси в організмі.

Читайте також: 10 корисних порад, як економити під час покупок продуктів харчування

Теги: Здоров'я
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук