В Ivona розповіли, кому не варто зловживати або ж взагалі відмовитись від сезонних фруктів, – абрикосів.

Читайте також: П'ять доступних продуктів, які допоможуть очистити організм

Шкода абрикосових кісточок

Головне джерело небезпеки знаходиться в серцевині фрукта. Абрикосові кісточки містять амигдалин, яке в травному тракті утворює синильну кислоту – дуже сильну отруту.


Будьте уважні з кісточками абрикосів

Від декількох кісточок звісно нічого не трапиться, але велика доза гарантує отруєння, що супроводжується першінням в горлі, нудотою, слабкістю, головним болем, блювотою, а у важких випадках – судомами і втратою свідомості.

Читайте також: Корисні властивості черешні, про які не кожен знає

Шкода абрикосів для діабетиків

У деяких сортах міститься аж до 80% цукру, що є дуже небезпечною дозою для людей, які страждають на діабет. З цієї ж причини абрикоси теж протипоказані при порушеннях обміну речовин.

Шкода абрикосів для людей із захворюваннями щитовидної залози


Абрикоси не рекомендовано вживати людям із захворюваннями щитовидної залози

Дієтологи також зазначають, що абрикоси не рекомендовано вживати при зниженій функції щитовидної залози і при захворюванні гепатитом. Каротин, що міститься в плодах, в людей з таким захворюванням не засвоюється.

Шкода абрикосів для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту

Свіжі плоди можуть нашкодити при гострому гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки. Також не варто зловживати абрикосами при захворюваннях печінки і панкреатиті.