Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Варення з абрикосів: три легкі рецепти

Абрикосове варення
Абрикосове варення / Фото з відкритих джерел

У сезон абрикосів час приготувати з нього варення. Адже ці маленькі жовті плоди містять багато корисних елементів, зокрема вітаміни групи В, С, Н, Е, Р, провітамін. Також в абрикосах є пектин, здатний виводити з організму токсичні продукти обміну і холестерин.

Пропонуємо три прості варіанти зробити варення з абрикосів.

Читайте також: Малинове варення: рецепт легкого приготування

Як приготувати варення з абрикосів

Густе абрикосове варення без кісточок:

Інгредієнти:

Абрикоси –1 кілограм;

Цукор – 1 кілограм;

Лимонна кислота – 0,5 чайної ложки.

Рецепт приготування:

Добре промийте абрикоси, видаліть кісточки.

Рядами викладіть абрикоси ( "ямочками" від кісточки вгору) в тару для варіння варення, пересипаючи кожен ряд цукровим піском. Залиште на ніч.

Поставте на вогонь, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння.

Абрикосове варення слід варити на повільному вогні, знімаючи піну, 35 хвилин.

Потім додати лимонну кислоту і варити ще 5 хвилин.

Гаряче варення розкладіть в чисті сухі банки, закрийте кришками. Закутайте в ковдру і залишити до повного охолодження.

Читайте також: Кабачкова ікра: рецепт легкої консервації

Традиційне варення з абрикосів:

Інгредієнти:

Абрикосів – 2 кг;

Цукор – 1 кг цукру;

Вода – 1/2 склянки.

Рецепт приготування:

Абрикоси промийте, просушіть і видаліть кісточки та наріжте шматочками. У велику каструлю висипте абрикоси, цукор і залийте усе водою. Поставте варення на середній вогонь і варіть 20 хв, помішуючи ложкою.

Після цього охолодіть варення і знову проваріть 20 хв. Це треба повторити три рази, тоді варення буде густим. Гаряче варення розлити в стерилізовані банки і закрутити.

"П'ятихвилинка":

Інгредієнти:

Абрикоси – 2 кг;

Цукор – 600 г;

Рецепт приготування:

Абрикоси помийте, видаліть кісточки і покладіть в ємність, у якій будете варити варення. Посипте цукром і залиште на 10-12 годин. За цей час абрикоси пустять сік.

Поставте абрикоси на вогонь і, помішуючи, нагрійте на швидкому вогні до кипіння.

Варіть протягом 5 хвилин, після чого відразу розкладіть в стерилізовані сухі банки і закатайте.

Переверніть банки догори дном, накрийте ковдрою і залиште до повного охолодження.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук