Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Білий чи чорний: науковці з’ясували, який хліб є шкідливішим для здоров’я

Шкода білого і чорного хліба для здоров'я
Шкода білого і чорного хліба для здоров'я / 4wellness.com.ua

Біологи виявили значні відмінності в реакції організму людини на вживання чорного та білого хліба. Проте науковці не знайшли однозначних свідчень користі і того, і іншого хліба.

Про це повідомляє Headinsider із посиланням на статтю в журналі Cell Metabolism.

Науковець Еран Елінав з інституту Вейцманом в Реховоті (Ізраїль) з групою колег зібрали групу з двох десятків добровольців. Половина з добровольців погодилася харчуватися практично одним чорним хлібом заради науки протягом двох тижнів, а інша половина – білим хлібом. В обох випадках приблизно чверть калорій припадала на хліб, а іншу частину дієти складали звичайні продукти.

Читайте також: Прихильники фаст-фуду більше схильні до суїциду: дослідження

Через місяць групи мінялися місцями і починали їсти інший вид хліба, який для них спеціально пекли автори статті. У цей час вчені стежили за станом здоров'я добровольців, спостерігаючи за тим, як змінювалася концентрація глюкози, мікроелементів і білків у їх крові при переході на хлібну дієту та при повній відмові від хліба, а також за змінами в їх вазі, тиску та інших фізіологічних характеристиках.

Як розповів Елінав, ці спостереження привели до несподіваних результатів – перший аналіз зібраних даних показав, що і білий, і чорний хліб приблизно однаково впливали на роботу організму і майже не змінювали те, як працював обмін речовин в організмі добровольців.

Науковці не виявили користі чорного і білого хліба для людського організму

Науковці не виявили користі чорного і білого хліба для людського організму

Здивовані результатами експерименту ізраїльські біологи порівняли те, як організм різних добровольців реагував на білий і чорний хліб. Як виявилося, розкид в реакції організму на пшеничне і житнє борошно був дуже великим. Завдяки цьому для деяких добровольців кориснішим був білий хліб, а для інших – чорний.

Що цікаво, вживання ні того, ні іншого хліба не змінювало мікрофлору, що раніше пов'язували з позитивною дією чорного хліба на здоров'я людини. Чому так відбувається, науковці поки не знають, але вони припускають, що це пов'язано з відмінностями в роботі мікробів мікрофлори, які відповідають за переробку крохмалю, глюкози та інших вуглеводів.

Читайте також: Медики назвали головну шкоду від смаженої картоплі

Розкриття цих відмінностей, на думку Елінава і його колег, допоможе нам зрозуміти, який хліб варто їсти різним групам людей, і як особливості в роботі їх організму можуть впливати на успішність або невдачу тих чи інших дієт.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук