Виявилось, що у всіх в цій темі є такі самі серйозні накрути, не гірше ніж у сексі. Наприклад:
- страх, що глибоко запхають язик,
- страх цілуватись з людиною в брекетах, бо там може застрягати їжа,
- страх великих губ,
- всі й досі сумніваються, що вміють добре цілуватись.
Але це не порівняється з філемафобією, тобто страхом перед поцілунками взагалі. Цікаво, а смайлики, які цілуються теж лякають таких людей?

[відео на трек 2000 року Demon vs Heartbreaker - You are my high - один з найяскравіших представників french хауса. Основний голосовий семпл взяли з треку групи The Gap Band, 1979 року випуску (The Gap Band "You Are My High" з альбому The Gap Band II), на відео відома порно-акторка цілується з якимось хлопцем]

Це зараз здається смішним, але коли мені було 15 років, і ще було зарано для любовних пригод, тоді для мене поцілунок не здавався таким буденним і простим. У мене була мрія – перший раз поцілуватись на колесі огляду. Я ніколи не цілувалась і ніколи не каталась на колесі, тому так собі уявляла, що у верхній точці руху цього колеса, у мене звичайно запаморочиться в голові і щоб не дивитись вниз, я поцілуюсь. Але все вийшло не так.

Прочитала тут на якомусь форумі, що в поцілунку є важливі три моменти - дотик, смак і нюх. І ось мій перший раз постраждав від другого і останнього. Хлопець наївся цибулі. Згадується пісня “От вінта” - “Дарма я наївся цибулі”. Настрій був зіпсований і моє ставлення до хлопця змінилось на негативне. А найкраща подруга, щоб втішити, потягнула мене на колесо огляду, де в голові у мене зовсім не запоморочилось…

[а це просто реклама віскі jim beam]

Як би так, щоб знати тоді зазделегідь, що всього цього буде ще багато-багато. Почекати ще пів-року і буде саме так, як я собі уявляла. Але ж треба було наступити на всі граблі і набити всі гульки на лобі. Однак, зараз можу точно сказати, перевірено на власному досвіді, найважливіше в поцілунках – з ким, найважливіше – людина, яку ціуєш.

Взагалі тема поцілунків просто невичерпна. Мене зацікавили різні факти та статистичні дані:

1. У столиці Мексики побили рекорд за кількістю пар, які одночасно цілуються. У День Святого Валентина майже 20 тисяч пар поцілувалися одночасно в центрі Мехіко.


2. Перший поцілунок записаний на плівку записали в 1896 році. Його можна побачити у фільмі "Поцілунок" Томаса Едісона, а триває він лише 30 секунд.


3. Найбільша кількість поцілунків у кіно - 127 - у фільмі "Дон Жуан" 1927 року. Всі ці поцілунки отримали від Джона Беррімора дві актриси: Мері Астор і Естелла Тейлор.

4. А найдовший поцілунок на екрані зафіксували у фільмі «Тепер ти в армії». І здійснили його екс-дружина Рональда Рейгана, Джейн Уайман і актор Реджіс Тумі, які цілувалися протягом 185 секунд, а це склало аж 4% всієї тривалості стрічки.


5. У 1979 році Девід Боуї винайшов апарат "ліпограф", який знімав відбиток губ для ідентифікації особи(і за це цей мужчина мені ще більше подобається). Після цього в Америці провели аукціон "ліпограмм" відомих людей. Всі виручені кошти, що склали 16 тис. дол., пішли до фонду захисту дітей. На цьому аукціоні один відбиток губ Міка Джаггера продали за 1600 дол. Але, "ліпограф" так і не стали використовувати в криміналістиці.


6. А у США в 1996 році учень початкової школи Джонатан поцілував однокласницю в щічку, на очах вчителя, що викликало великий скандал, Джонатана навіть ізолювали на якийсь час. Піднявся галас, який зробив цей поцілунок неймовірно популярним. Але треба зауважити, що за словами самого Джонатана, дівчинка сама попросила поцілувати її.


7. Всесвітній день поцілунків святкується 6 липня. Вперше така ідея виникла у Великобританії(британські вчені вигадали). А два десятки років тому його затвердила Організація Об'єднаних Націй. У багатьох містах цього дня проходять різні конкурси поцілунків.

[Мадонна цілує Брітні Спірс]

І ще одне... перечитала і не можу зрозуміти, як можна боятись брекетів? Мені подобався один молодий чоловік, а він носив брекети. Треба додати, що це взагалі унікальний мужчина. У нього “заяча губа”, а коли посміхається – ще й брекети. Так ось коли ми цілувалась, то мені завжди було дивно: якщо брекети такі грубі, як поцілунки виходять такі ніжні? І тоді хлопець дозволив мені лизнути його брекети. І цей спогад - як я вивчаю язиком брекети – ще довгий час залишався найеротичнішим в уяві.