Про це йдеться у звіті, опублікованому на сайті організації.

За даними "Опори", лише 11 з 450 народних обранців взяли участь у всіх пленарних засіданнях перших двох сесій роботи Верховної Ради VIII скликання, шестеро з них — мажоритарники.

Натомість антирекорд відвідуваності поставили екс-комбати Андрій Білецький, який відвідав 5% від усіх пленарних засідань та Дмитро Ярош.

Найбільш дисциплінованими виявилися члени фракції "Народний Фронт", які в середньому відвідали 88% пленарних засідань. А найменш активно брали участь у пленарних засіданнях представники депутатської групи "Відродження" (68%).

"Відмінниками" з відвідуваності стали: Ігор Гузь ("Народний фронт"), Володимир Развадовський ("Воля народу"), Ігор Артюшенко ("Блок Петра Порошенка"), Артем Іллюк (група "Відродження"), а також позафракційні нардепи Олег Осуховський та Андрій Іллєнко.

Серед злісних прогульників були виявлені також депутат групи "Воля народу" Ярослав Москаленко (23%), член фракції "Опозиційний блок" Михайло Добкін (26%), член групи "Воля народу" Володимир Зубик (28%), член фракції "Блоку Порошенка" Віталій Чепінога (29%) та позафракційний Костянтин Жеваго (29%).

Нагадаємо, раніше з'явилась інформація, що депутати зберуться на позачергове засідання в середині серпня для голосування за законопроект про децентралізацію влади у першому читанні.