Відповідне дослідження опубліковане в European Journal of Nutrition, передає EurekAlert!.

Читайте також: Як харчуватися в офісі, щоб не набрати вагу: список продуктів

Вчені провели експеримент на мишах: їх поділяли на чотири групи, у кожній з яких був свій раціон харчування. При цьому дві групи гризунів отримували екстракти чорного або зеленого чаю.

Як з’ясували дослідники, що і чорний, і зелений чай змінили співвідношення кишкових бактерій у тварин. Кількість мікроорганізмів, які пов'язані з ожирінням, зменшилася, в той час як кількість бактерій, пов'язаних з нормальною масою тіла, збільшилася.

Вчені пояснюють, що хімічні речовини в чаї, які називаються поліфеноли, змінюють енергетичний обмін в печінці. Вони провокують розмноження бактерій, які синтезують коротколанцюгові жирні кислоти – це речовини, що впливають на метаболізм.