Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Чим небезпечне дешеве вино: коментар медика

Лікар та працівник ресторану, відповідальний за зберігання вин пояснили, чому не можна купувати пляшку вина за 30-40 гривень.

Про це пише "Сегодня".

За словами сомельє Євгена Колчанова, якісне вино не може бути дешевим. У дешевих винах зазвичай є більше цукру для приємного смаку і консерванти – для довшого зберігання напою.

Недобросовісні виробники додають ароматизатори хімічного складу, смакові добавки, можуть додавати спирт не виноградного походження, можливо, навіть технічний,
– пояснює Колчанов.

Вино, придбане за акційною пропозицією, є світлішим, ніж у пляшці. Смак алкоголю насиченіший, але у виготовленні напою використовувався виноматеріал неповного бродіння.

Читайте також: У Мінекономіки озвучили, на скільки може зрости ціна на алкоголь

Як зазначив імунолог Борис Скачко, штучні компоненти у вині, підсилені спиртом є "справжньою бомбою" для печінки і підшлункової. За словами лікаря, краще надавати перевагу сухим винам – у них немає цукру, отже – хоча б на один шкідливий компонент менше.

"У червоних винах найчастіше вживають барвник азерубін, а це канцероген, який може бути передумовою онкології – раку шлунка, стравоходу, порожнини рота", – застеріг медик.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук