Про це розповіли в Cosmopolitan.

Сама ідея дієти є простою: в робочі дні ви харчуєтесь за правилами, носите на роботу дієтичну їжу і можете їсти тільки те, що дозволяє дієта. А у вихідні дні можна дозволити собі що хочеться. Проте в понеділок ви знову на дієті і строго її дотримуєтесь.

Читайте також: Харчування після 18 години: п'ять міфів, про які варто забути

Повний відрив у вихідні дні, на думку дієтолога, прискорює ваш метаболізм і допомагає уникнути ефекту "плато". Звичайно, до такого режиму харчування потрібно ще й займатися вправами, пити багато води, а замість цукру використовувати підсолоджувач.

Також важливий момент дієти: калорії рахувати не потрібно, орієнтуйтеся по тарілці. Половину тарілки повинні займати овочі, а одну четверту тарілки – білок (м'ясо, риба, птиця); іншу одну четверту – вуглеводи (бурий рис, цільнозернові макарони, печена або варена картопля).

Зразкове меню робочого дня під час дієти-чітингу:

Сніданок: 4 яєчних білка і 1 жовток (приготувати без жиру), плюс половина грейпфрута, чай або кава з підсолоджувачем.

Обід: 1 половинка тонкого лаваша з начинкою з порції птиці або тунця і овочів.

Перекус: жменю мигдалю.

Вечеря: куряча грудка з овочами.

Перекус: чашка какао.

У вихідні можна відриватися, причому, дієтолог наводить список продуктів, які він для цього рекомендує: піца, вино, шоколад, арахісове масло, булочки з корицею, морозиво, полуничний молочний коктейль, сир, хліб, м'ясо, горіхи.

Читайте також: 8 звичок, які заважають нам схуднути