Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Чому перець чилі такий корисний

Користь перцю чилі
Користь перцю чилі / pexels.com

Лікарі стверджують, що гострий перець чилі здатний розплавляти жир та підвищувати енергозатрати організму на перетравлення їжі.

Найгостріша частина в перчику – це насіння, тож його лікарі радять не вживати, а акуратно вибирати ложкою. Пекучість перцю надає капсаіцин, який стимулює рецептори тепла в тілі.

Вважається, що капсаіцин через свою гостроту тренує наш організм, а мозок, аби подолати дискомфортне відчуття, натомість виробляє ендорфіни.

Читайте також: Дієтологи назвали період, коли можна їсти скільки хочеться

Також капсаіцин може запобігати розвитку ракових клітин. Статистика говорить, що в країнах, де полюбляють гострі страви, рівень онкозахворювань набагато нижчий, ніж в інших географічних областях.

При покупці перцю чилі радять звертати увагу на його вигляд. Перець має бути яскравого кольору, с гладкою та цупкою шкіркою та без зморшок. Зберігати його варто в поліетиленовому пакеті в холодильнику не більше 2 тижнів.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук