Солодкий перець – бренд села Велика Добронь. А також головний заробіток. Червоний солодкий перець спеціального сорту тут вирощують гектарами, а мелють – сотнями кілограмів.

У Великій Доброні вирощенням солодкої паприки займаються вже більше 50 років. Тут навіть вивели особливий сорт перцю, з якого потім роблять спеції. Його так і назвали "Добронський".

Паприкою в селі опікуються майже увесь рік. Але восени Добронь найколоритніша. В цей час перець уже зібрали, і яскрава паприка прикрашає майже кожне обійстя.

Працелюбні жителі виробляють 150 тон паприки на рік.

Свою справу місцеві жителі дуже люблять. І щороку у вересні навіть проводять фестиваль "Добронська паприка".

Читайте також: Аграрії зіштовхнулися із найбільшими в історії логістичними труднощами