• укр
  • рус
Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
vkontakte @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Дивись онлайн онлайн
укр
Для можливості перегляду онлайну потрібно встановити Adobe Flash

Дизентерія - найстрашніший збудник усіх інфекцій

Для можливості перегляду онлайну потрібно встановити Adobe Flash

Літо - найсприятливіша пора для інфекцій. Шлунково-кишкові захворювання в спеку займають 20% від усіх болячок і процвітають завдяки людській халатності.

“Всі вони викликаються брудними руками, тобто їжа забруднена або наші руки забруднені, в результаті попадає в організм дизентерійна паличка, вона може викликати кишково-шлункове захворювання через 1-7 діб”, - каже завідувач відділу гігієни харчування Академії Наук України Ігнат Матасар.

Мало просто мити руки та продукти, ще треба м'ясо, рибу, молоко та овочі розкладати у холодильнику на різних поличках. Особливо небезпечні яйця. Перед тим, як покласти їх до решти продуктів необхідно обробити хлороміном і сполоснути водою. Однак сміливцям, які надають перевагу швидкому перекусу до таких вимог приготування їжі байдуже. Для студентів шаурма і хот-доги - звична річ.

“Ну дивлячись де шаурму їсти, якщо, наприклад, в нас у нормальних весь час брати, то це нормально, а якщо в інших… Я погоджуюсь, що шаурму їсти не можна, а що залишається робити?”, - каже студент Валерій.

“Можливо стану черговою жертвою, не знаю, покаже завтрашній день”, - каже студент Нікіфор.

У спеку треба уникати страв із дрібно нарізаними продуктами, так менше шансів заразитися, - стверджують фахівці. Якщо немає можливості поїсти вдома, то краще надати перевагу закладу з широко розповсюдженою мережею.

“Потрібно обов’язково дивитися на продавця чи на бармена, хто реалізовує продукцію. Він повинен бути в спецодягу, це також дуже важливо, тому що самі розумієте, якщо людина приїхала на метро, а потім не перевдягаючись продає вам продукцію, то небезпека зараження дуже висока”, - каже виконавчий директор мережі закладів громадського харчування Юлія Нагорняк.

Утім, часто - не рятує ні популярність закладу, ні спецодяг продавця. А в разі отруєння, захищати свої права готові одиниці споживачів. Юристи переконують, якщо магазин або заклад відмовляється відшкодовувати збитки, необхідно збирати докази і звертатися в прокуратуру.

“Це може бути будь-які довідки, висновки експертизи, наприклад будь-які аналізи, завдана шкода, якщо здоров’ю то це будь-які довідки, чеки фіскальні щодо таблеток, ліків. Якщо у вас відсутній чек, то ви маєте право доказувати свою правоту шляхом використання свідків”, - каже юрист Оксана Ходаковська.

Нагадаємо, тільки минулого тижня у Києві отруїлося 46 людей. 32 людей, 4 з яких - діти, госпіталізували в інфекційне відділення. Всі вони їли кури-гриль, придбані в одному зі столичних супермаркетів.

Теги: Україна
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

powered by lun.ua
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО 24 Радіо 24
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2015, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук