• укр
  • рус
Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
vkontakte @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Дивись онлайн онлайн
укр
Для можливості перегляду онлайну потрібно встановити Adobe Flash

Експерти назвали нові критерії якості молока

Експерти назвали нові критерії якості молока
Експерти назвали нові критерії якості молока

Купуючи молоко, українці в першу чергу звертають увагу на його свіжість, натуральність і смак.

Про це свідчать результати недавнього дослідження. Але чи достатньо цього, щоб вибрати по-справжньому якісний продукт? Експерти сказали: ні.

Фахівці Центру споживчих експертиз ТЕСТ переглянули критерії якості молока і запропонували взяти за основу чистоту. На їхню думку, саме чистота є першим і найважливішим показником якості цього продукту. Адже свіжим і натуральним може вважатися навіть молоко, одержане від хворих корів. Але чи буде воно якісним?

Експерти відзначили: на чистоту молока впливають три чинники:

• здоров'я корів;

• відсутність добавок;

• правильний температурний режим.

Здоров'я корів – основа чистого молока. Адже якщо тварина хворіє – її лікують антибіотиками, які потім опиняються в молоці. Ось чому відповідальні фермери відправляють хворих корів "на карантин", поки з їх організму не вийдуть ліки.

"Теоретично всі корови в країні повинні контролюватися ветеринаром і мати відповідні документи, – розповідає керівник Центру споживчих експертиз ТЕСТ Валентин Безрукий. – Практично для господаря однієї корови це досить дороге задоволення, і реально забезпечити постійний контроль можуть лише фермерські господарства, які постачають молоко для великих виробників. Подвійний контроль (на фермі і на виробництві) дозволяє значно надійніше контролювати якість сировини".

У чистому молоці не може бути ніяких добавок. Їх наявність свідчить про те, що хтось намагався схитрувати. Так, бабусі на ринках нерідко додають у молоко соду або навіть аміак, щоб воно довше не скисало. Великі виробники такими прийомами, як правило, не грішать – спроби обдурити споживача можуть коштувати їм не тільки репутації.

Правильний температурний режим для молока – це, звичайно ж, холод. Відразу після надою молоко охолоджують до 4°C – на це у фермерів є не більше 40 хвилин. Таким воно повинно залишатися до полиці магазину.

На підставі цих трьох нових критеріїв у ТЕСТі провели всеукраїнське дослідження молока, за результатами якого по-справжньому чисте молоко було удостоєне знака "Чистоту збережено".

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

powered by lun.ua
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО 24 Радіо 24
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2015, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук