За словами дослідників, їжа впливає на всі системи організму, тому її потрібно вибирати пильно і правильно.

Самі продукти можна поділити на дві групи. Перша - виробляє під час перетравлення їжі кислоти, а друга - виробляє лугу. Американські експерти рекомендують до вживання їжу другого типу, щоб довше залишатись молодим.

Водночас через токсичність кислотна їжа здатна викликати млявість і біль. Тобто, щоб уникнути раннього старіння, варто мінімізувати прийом продуктів, що окислюють організм.

Читайте також: Пекаря звинуватили у сексуальному залякуванні за пряники

У раціоні, таким чином, слід уникати продуктів із великим вмістом вуглеводів, цукру, шоколаду, кофеїну, білого борошна, обробленої їжі, штучних підсолоджувачів, чіпсів, картоплі фрі, м'яса, маргарину, устриць, соєвого масла і молока, гідрогенізованих масел, смаженої їжі та оброблених зернових.

Крім того, щоб затримати старіння, треба зменшити вживання жирів і цукру, збільшити кількість протеїнів, антиоксидантів і вітамінів. Радять також зменшити час перебування на сонці, кинути паління і вживання алкоголю, пити більше води.