Нею керує Ганнс-Томас Шамель та його брат Гартмут.

Брати - єдині великі підприємці у регіоні, які все ще вирощують хрін.
Догляд за хроном вимагає багато ручної роботи. Корені рослини потрібно постійно очищати від зайвих відростків.

“Це важка праця, у вас добряче болітиме спина, якщо ви пропрацюєте вісім годин поспіль”, - каже працівник Томас Пфайффер.

Збирати хрін починають не раніше листопада. На господарстві працівники самі куштують свій продукт. Ганнс-Томас постійно вигадує нові види хрону до м’яса та риби.

“Хрін з апельсиновим кремом - чудово! Він добре смакує з морепродуктами”, - каже підприємець Ганнс-Томас Шамель.

Щодня свіжі коренеплоди виймають з холодильників. Брат Ганнса-Томаса - Гартмут контролює якість продукції.

“Нам не потрібний м’який, водянистий хрін. Цей коренеплід хрусткий і сніжно-білий у середині. Це дуже важливо”, - каже підприємець Гартмут Шамель.

Бізнесом з вирощування хрону завжди керували члени сім’ї Шамель. Сьогодні справою опікується вже п’яте покоління.
Іноді погляди двох братів на певні питання різняться, однак через чіткий розподіл обов’язків часто сперечатися їм не доводиться. Гартмут відповідає за виробництво, Ганнс-Томас турбується про продажі та обслуговування клієнтів.

“Ми брати і тому нам легше спілкуватися, аніж наприклад колегам. Ми швидше досягаємо суті. Це така собі особливість сімейного бізнесу”, - каже підприємець Гартмут Шамель.

“Ми працюємо разом понад 30 років. У нас спільні цілі і ми не маємо вибору, окрім як досягати в усьому згоди”, - каже підприємець Ганнс-Томас Шамель.

Успіх компанії значною мірою залежить від продукту, який вона виготовляє. З цим у сімї Шамель проблем наразі не має - 150 тисяч баночок хрону, які підприємство виготовляє щодня, розходяться як гарячі пиріжки.