Для таких невгамовних Lifehacker підготував добірку онлайн-курсів від Coursera на червень.

Наша Земля: клімат, історія та хід розвитку

Старт курсу: 8 червня 2015
Тривалість курсу: 5 тижнів
Організатор: Манчестерський університет
Мова: англійська

Скільки років Землі? Що вимірюють геохронологічної шкалою? Як світові океани впливають на клімат? Навіщо потрібна атмосфера? Якщо ви цікавитеся природою, напевно захочете отримати відповіді на ці питання. Допоможе даний курс. У ньому в захоплюючій манері розкажуть про взаємодію повітря, води і біосфери протягом 4,5 мільярда років.

Мозок двомовності

Старт курсу: 15 червня 2015
Тривалість курсу: 8 тижнів
Організатор: Система університету Х'юстону
Мова: англійська + російські субтитри

Білінгвізм, або двомовність – це володіння двома мовами і уміння використовувати обидва в рівній мірі. Як мозок справляється з обробкою інформації на двох різних мовах? Це питання вивчається ось вже впродовж 100 років, і з цього курсу ви дізнаєтеся, які теорії існують на цей рахунок. Ви вивчите когнітивні здібності, що лежать в основі засвоєння іноземної мови, а також фактори, які прямо або побічно свідчать про наявність здібностей до мови. Курс буде корисний лінгвістам, перекладачам і педагогам.

Введення у стоматологію

Старт курсу: 15 червня 2015
Тривалість курсу: 7 тижнів
Організатор: Пенсільванський університет
Мова: англійська

Курс для практикуючих стоматологів, які бажають поглибити свої знання, а також для тих, хто планує стати дантистом. Стоматологічна анатомія, принципи діагностики пацієнтів, причини та наслідки захворювань порожнини рота – ось основні теми, які будуть вивчатися. Викладачі Пенсільванського університету познайомлять вас із нововведеннями і тенденціями світової стоматології. Курс переважно теоретичний, а студентам продемонструють чимало прикладів з практики.

Буддійська медитація і сучасний світ

Старт курсу: 15 червня 2015
Тривалість курсу: 13 тижнів
Організатор: Виргинский університет
Мова: англійська

Буддійської медитацією називають духовні практики, націлені на досягнення головних цілей буддійської культури. В рамках цього курсу ви познайомитеся з медитацією, йогою, мистецтвом споглядання. Вивчете наукові обгрунтування цих практик, а також дізнаєтеся, як можна застосовувати їх для досягнення особистих і професійних цілей.

Щастя і самореалізація в житті

Старт курсу: 15 червня 2015
Тривалість курсу: 6 тижнів
Організатор: Індійська школа бізнесу
Мова: англійська

Протягом століть великі мислителі – від Аристотеля до Сократа – билися над питанням, що таке щастя. Одні вважають, що це самореалізація, інші, що це не мета, а процес, а треті, що щастя – щось ефемерне. В рамках цього курсу ви познайомитеся з теоріями минулого і гіпотезами сучасності, в тому числі з позиціями відомих психологів Дена Арієлі і Міхайя Чіксентміхайі. Ви дізнаєтеся "сім смертних гріхів щастя" і "сім звичок щасливих людей".

Візуальний дизайн

Старт курсу: 16 червня 2015
Тривалість курсу: 3 тижні
Організатор: Каліфорнійський університет в Сан-Дієго
Мова: англійська

16 червня на Coursera стартує одразу кілька курсів в рамках освоєння спеціальності "проектування взаємодії". Один з них присвячений візуальному дизайну, найбільш суб'єктивному типу дизайну. Візуальний дизайнер повинен прибрати все зайве і зробити інтерфейс максимально ясним і привабливим для користувача. Цей курс відкриє для вас стратегії створення користувацьких інтерфейсів. Ви познайомитеся з типографікою, інформаційною архітектурою, навчитеся працювати з кольором.

Як стати успішним письменником

Старт курсу: 19 червня 2015
Тривалість курсу: 5 тижнів
Організатор: Коледж Сан-Джасинто
Мова: англійська + російські субтитри

Хочете грамотно писати мовою Діккенса і Кіплінга? Тоді цей курс про основи англійської письмової мови – те, що вам потрібно. Ви дізнаєтеся, як будувати речення, розставляти розділові знаки і розпізнавати типові помилки. Курс орієнтований на відпрацювання практичних навичок. Він підійде блогерам і журналістам, які пишуть англійською, а також тим, хто вивчає цю мову. Гарною підмогою в навчанні будуть російські субтитри.

Психологія популярності

Старт курсу: 22 червня 2015
Тривалість курсу: 6 тижнів
Організатор: Університет Північної Кароліни в Чапел-Хілл
Мова: англійська

Якщо ви думаєте, що популярність – це щось з життя зірок, то дозвольте вас переконати. Насправді ми постійно стикаємося з цим явищем: у школі, університеті, на роботі, навіть у сім'ї та дружній компанії. Цей курс допоможе вам поглянути на популярність з позиції психології. Чому одні люди завжди на виду і на слуху, а інші ні? Як хода, жести і поведінку впливають на симпатію оточуючих? Чи позначається популярність на характері? І чому потрібно навчитися, щоб стати душею компанії?