Такі люди роблять місто сучасним. Не буває нудно там, де за фасадами давніх будинків ховається багато центрів сучасного мистецтва.

Київ може похизуватися десятками таких місць. Лідером серед них останні десять років є "Пінчук Арт-центр". Завдяки йому кияни познайомилися з найвідомішим митцем сучасності Дем'єном Херстом і дізналися, що Пол МаккАртні теж малює. Своїми досягненнями там регулярно хваляться найяскравіші українські митці. А ще в "Пінчук Арт-центрі" можна послухати лекції про сучасне мистецтво і познайомитися з рідкісною літературою на цю тематику.

Читайте також: Найпрестижніші університети Києва

Мистецький арсенал теж серед топів головних арт-локацій України. Це і музей, і лекторій, і місце проведення найпопулярніших заходів країни. Щороку "Арсенал" окуповують десятки тисяч книголюбів, які приходять на найбільший книжковий фестиваль.

Натовпи модників збираються в Мистецькому арсеналі на покази Українського тижня моди. Тут відбуваються благодійні аукціони. І звичайно, постійно діють виставки. Нещодавно виставляли картини Катерини Білокур, торік на виставці можна було побачити сучасні наукові досягнення.

Не треба забувати і про знайомі з дитинства музеї та галереї. У Києві вистачає не тільки традиційних музеїв природознавства та історії є й зовсім нетрадиційні — Музей води чи навіть Музей туалету. За хорошим настроєм треба іти в галерею життєрадісних картин Євгенії Гапчинської. А от "Я-Галерею" слід відвідати, щоб зрозуміти рафіноване сучасне мистецтво.