Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Малосол

На полицях магазинів вже з'явилася червона ікра нового сезону. Поціновувачі цього продукту стверджують - саме у цей час вона свіжа, смачна і просто тане у роті. А ще на початку сезону можна знайти так звану малосолену ікру. Однак спеціалісти кажуть, що зменшення норми солі - це порушення технології виробництва ікри.

"Червона ікра - корисний, втім дуже ніжний продукт. При звичайній температурі вона зберігається лише кілька годин, якщо температура близько нуля - кілька днів. Для зберігання найцінніших її властивостей, червону ікру консервують", - говорить начальник відділу якості ТМ "Камчадал", Андрій Мирошниченко.

На відміну від іншої консервованої продукції, червону ікру не стерилізують, оскільки при нагріванні білок згорнеться, пояснюють спеціалісти. Єдиний спосіб зберегти ікру - додати до неї консерванти і розфасувати у банки під вакуумом. При виробництві ікри використовують натуральний консервант - звичайну кухонну сіль та штучні, які широко застосовуються в харчовій промисловості та перевірені часом. Їх присутність в ікрі у встановлених нормах передбачена вимогами стандартів якості.

"Під час виробництва червоної ікри, згідно з ГОСТом, вона має містити від 4% до 6% солі. Якщо солі додали менше норми, тобто менше 4%, тоді, аби зберігати ікру тривалий час, інших консервантів - ненатуральних, мають покласти більше. Це очевидно", - зазначив Андрій Мирошниченко.

Спеціалісти впевнені, вживання так би мовити "смачненької малосоленої ікри" з підвищеною нормою додаткових штучних консервантів, може стати причиною виникнення алергії та інших проблем зі здоров’ям. Тож краще не експериментувати та обирати ікру перевіреного виробника, якість продукції якого зарекомендувала себе роками.
 

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук