Таке дослідження опубліковане в журналі BMJ Case Reports.

Експерти описали один з показових клінічних випадків. До медиків з лихоманкою, яка тривала протягом тижня, а також болями у животі і блювотою, звернувся 32-річний чоловік.

Аналіз крові показав, що у його організмі почався запальний процес.

Читайте також: Чим небезпечне дешеве вино: коментар медика

Спочатку причина захворювання була неясна. Але коли чоловік розповів, що перед виникненням перерахованих симптомів, він з'їв суші, медики запідозрили у нього анізакідоз – паразитарне захворювання.

Цю хворобу викликають личинки нематод сімейства Anisakidae, що потрапляють в організм людини разом з сирою або слабо соленою морською рибою.

Під час огляду на спеціальному обладнанні вчені виявили на запаленій ділянці шлунка личинку хробака-паразита.

Після видалення нематоди стан здоров'я пацієнта нормалізувався.

Медики закликають ретельніше готувати рибу для вживання в їжу.

Суші небезпечні через паразитів