Це дослідження опублікували у журналі Lipids in Health and Disease.

Так, як вияснили дослідники, гідроксітірозол, що міститься в оливковій олії, знижує негативний ефект від надмірного вживання тваринних жирів. Зокрема, ця речовина має антиоксидантну властивість і захищає печінку, серце та головний мозок.

До таких висновків експерти дійшли, провівши експерименти на мишах.

Гризунів розділили на чотири групи, одну з яких годували їжею з високим вмістом тваринних жирів і оливкової олії. Після 12-тижневої дієти у тварин взяли зразки тканин і крові. Аналіз показав, що у піддослідних мишей, які вживали олію, не збільшився вміст холестерину в крові, на відміну від гризунів, що харчувалися виключно тваринними жирами.

За словами експертів, висновки дослідження справедливі і для людини. Тому вчені рекомендують використовувати продукти, які містять гідроксітірозол.

Читайте також: У яких продуктах найбільше антиоксидантів