Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Міфи про мікрохвильову піч, які варто забути

Міфи про мікрохвильову
Міфи про мікрохвильову / Фото з відкритих джерел

Багато людей досі сумніваються чи варто купувати мікрохвильову пічку та чи безпечно її використовувати.

Мікрохвильова дійсно працює завдяки випроміненню, однак наскільки воно безпечне – пише "Лайфхакер".

Їжа під час нагрівання у мікрохвильовій втрачає корисні властивості

Будь-яка обробка продуктів (заморозка чи нагрівання) приводять до зміни хімічного складу та харчової цінності. В мікрохвильовій печі страва втрачає багато вітамінів лише при дуже високих температурах і якщо вона розігрівається дуже довго.

Читайте також: Як і навіщо вибирати сонцезахисні окуляри

Якщо готувати їжу в мікрохвильовій пічці, то часом вона зберігає набагато більше вітамінів, ніж при варці. Адже час її приготування набагато коротший.

Продукти, приготовані в мікрохвльовій, викликають рак

За деякими даними, при приготуванні в мікрохвильовій печі курки, утворюється більше HCA (канцегорегнів), ніж при смаженні на сковороді і грилі або запіканні в духовці. Однак жодних підтверджень тому, що регулярне вживання приготовленої в мікрохвильовій печі курки, викликає рак – не виявлено.

Продукти, розігріті в мікрохвильовій, безпечні

Продукти, розігріті в мікрохвильовій, безпечні

За даними іншого дослідження, в рибі, смаженій на грилі, вміст HCA вище, ніж в рибі з мікрохвильовки. А в яловичині, приготованої в мікрохвильовій печі, зовсім не було виявлено цього канцерогену.

Нагрівання в пластиковому посуді шкодить здоров'ю

Існує теорія, що при нагріванні пластиковий посуд виділяє певні хімічні речовини, які потрапляють в їжу.

Однак більшість пластикового посуду зараз спеціально розробляють так, щоб він витримував високі температури і був безпечним. Тож розігрівати їжу в пластикових контейнерах цілком безпечно, єдине – на ньому має бути спеціальна позначка.

Пластиковий посуд не шкіливий

Обробка в мікрохвильовці вбиває шкідливі бактерії

Будь-яка теплова обробка значно знижує ризик харчового отруєння. Проблема тільки в тому, що при нагріванні продуктів в мікрохвильовій печі, температура розподіляється нерівномірно. Саме тому їжа з пічки не завжди однакого гаряча в різних місцях. Це збільшує потенційну небезпеку зараження.

Не варто розраховувати, що обробка в мікрохвильовій печі чарівним чином перетворить зіпсовану їжу в безпечну, убивши бактерії. Якщо продукт зіпсувався, його вже ніщо не врятує.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук