Останньою зупинкою ресторану Куб стала тріумфальна арка в Брюсселі. З тераси закладу відкривається захоплюючий вид, але і всередині є на що подивитися. Над стравами в Кубі чаклують двоє знаних в Бельгії кухарів - Санґ Хун Дежембр та Барт де Пуртер.

“Я готую яловичину, яку ми замовили в Японії. Наше завдання створити ілюзію ніби це брили чорного вугілля. Річ у тім, що цього тижня головною нашою темою є ілюзія і контрасти”, - каже шеф-кухар Санґ Хун Дежембр.

Ресторан Куб було створено за кресленнями машинобудівної компанії Electrolux. Інженери більш ніж задоволені співпрацею з кухарями - зазвичай квитки в ресторан розходяться протягом трьох хвилин після відкриття он-лайн кас. Відвідувачів навіть не бентежать тутешні ціни - 150 євро за ланч і 200 євро за обід. Автори ідеї не чекали такого успіху.

“Ми експортуємо свій задум в Європу, в наступні кілька років ми збираємося побувати в Стокгольмі, Цюріху, Москві. Ще ми ведемо переговори з Міланом і Лондоном”, - каже Фредерік Пірен.

В Брюсселі ресторан залишатиметься відчиненим до 3 липня цього року. Коли Куб переїде до Стокгольма склад кухарів зміниться, але чи відбудеться переїзд точно у визначений термін - невідомо. Адже бельгійці не хочуть його відпускати.