Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

На Закарпатті уже кипить робота на сільгоспугіддях

Найперші в країні овочі достигають саме тут. Аби не запізнитися зі збором урожаю, працювати на землі починають ще на початку зими.

“Садимо її раз у парники. Насіння дістаємо із Голландії. Насіння дороге, голландське. Після - пікіруємо її. Гній ставимо та навіз під неї. І через місяців два посадка йде у ґрунт”, - розповідає Михайло Зан.

Насіння - головна запорука доброго врожаю. Досвідчені фермери купують його виключно за кордоном. Хоч таке насіння і дорожче за українське, проте з гарантією продавця.

“Насіння постачається із голландських фірм, котрі завозять в Україну, сертифікують. Ми беремо від них, привозимо в село і тут безпосередньо вже купують люди. Процес починається з початку грудня”, - каже Василь Костак.

Овочевий бізнес не лише трудомісткий, а й затратний, кажуть місцеві мешканці. Аби спорудити теплицю, обробити землю, придбати насіння та добрива, кожному господареві треба викласти до 10 тисяч гривень. Тож, у підсумку, навіть, якщо вдало продати весь урожай, заробіток не такий уже й великий.

“Пак, тільки заробити, щоб прожити теперішнім часом, а мільйонером не станеш. На землі мільйонером ні один не стане. Я хочу бачити того, хто тут став на землі мільйонером. Такого в нас нема. Вистачає тільки сім’ю прокормити. Більше ніде працювати”, - каже Михайло Зан.

Відпочити селяни зможуть ще не скоро. Зібравши урожай капусти, у ті ж теплиці садитимуть перець та помідори. А тим часом на ринках обласного центру покупці вже роблять запаси овочів до святкового столу. У якості ринкової продукції покупці впевнені, та й ціни суттєво відрізняються від магазинних.

“Тут обібрали листочки, вона має гарний товарний вигляд і дешевша. Прийшов, вибрав, яку хочеш і скільки. У супермаркеті, от ми зараз заходили, немає. Тільки великі головки. Мене не влаштовує це, задорого для нас”, - сказала покупець Галина.

У порівнянні із минулою весною, ціна за кілограм свіжої капусти виросла на 2-3 гривні. За словами продавців, піднімають планку виробники. Перед Великодніми святами ціну вже традиційно піднімуть ще на кілька гривень.

“Перед Паскою воно точно подорожчає, бо у нас не так, як у інших країнах. У інших країнах перед святами опускаються ціни, а у нас - піднімаються. Навіть оптові. Ціни піднімаємо не ми, а оптовики, або ті люди, котрі вирощують”, - каже продавець Ольга.

А вже після свят ціна знову впаде і стабілізується у межах 15 гривень, запевняють продавці.


 

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук