Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Науковці розповіли, чим небезпечні сосиски

Сосиски
Сосиски / Getty Images

У салямі, сосисках або шинці міститься консервант нітрит, який шкодить дихальним шляхам.

Особливо небезпечними такі продукти є для людей, які уже й без того страждають астмою, повідомляє ВВС з посиланням на дослідження науковців.

На думку вчених, вживання більше ніж чотирьох порцій переробленого м'яса на тиждень посилює симптоми астми. Перероблене м'ясо стає причиною важкого дихання, здавленості в грудях і задухи.

У дослідженні брали участь тисяча французів. Вчені спостерігали за їхнім життям протягом десяти років – з 2003 по 2013 роки.

Учасники дослідження, які їли більше встановленої вченими порції (4 сосиски), до кінця періоду дослідження страждали від більшої кількості ускладнень, пов'язаних з астмою.

Читайте також: Що їсти взимку, аби не хворіти: поради експертів

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я зарахувала перероблене червоне м'ясо до канцерогенів. На думку ВООЗ, сосиски, ковбаса і бекон викликають рак товстої кишки.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук