Як відомо, зараз є три типи шоколаду: молочний, чорний і білий (створений у 1930-х роках).

В Independent повідомили, що науковці використали какаобоби зі всього світу, щоб виокремити певні елементи і створити кондитерські вироби з "ягідно-фруктовою і соковитою гладкістю".

Читайте також: Вчені створили шоколад для схуднення

Тепер новий шоколад матиме червоний відтінок і називатиметься "Рубі". Над його створенням вчені працювали не один рік. Творці шоколаду стверджують, що шоколад не містить жодних барвників чи додаткових ароматизаторів чи ягід. Виробник сподівається, що шоколад стане хітом серед любителів солодкого.

Він смакує так легко і фруктово, що ви не усвідомлюєте, що поглинаєте один шматок шоколаду за іншим,
– розповів експерт з шоколаду Ангуса Кенеді.

Інший працівник компанії зазначив, що підприємство з нетерпінням чекає на можливість спрівпрацювати з іншими партнерами.

"Ми з нетерпінням чекаємо можливості співпрацювати з нашими партнерами, щоб впровадити цей інноваційний прорив на ринок і зробити Рубі доступним і виробникам шоколаду, і споживачам по всьому світу як четвертий тип шоколаду – поруч з білим, чорним і молочним", – розповів керівник департаменту інновацій в компанії Пітер Буні.

Але у виданні доповнюють, що виробникам ще доведеться довести, що це дійсно новий тип шоколаду, а не маркетинговий хід.

Читайте також: Медики вважають шоколад кориснішим за фрукти