Монумент став символічним подарунком на честь сторічного ювілею американської революції. Статуя зображає богиню свободи, яка тримає у руках факел та скрижаль з датою підписання Декларації Незалежності

Розділену на 350 частин Статую Свободи перевозили на французькому фрегаті "Ізере" в 214-ти ящиках. Всі частини монумента зібрали за 4 місяці. Офіційну церемонію відкриття Статуї Свободи провели 28-го жовтня 1886 року.

Перші кілька десятиліть монумент обслуговувала служба маяків. Згодом, 1924 року Статуя Свободи отримала статус Національного пам'ятника США. Острів Бедлоу, на якому вона височіє, 1956 року перейменували на острів Свободи, а у 1966 році він був включений до Національного реєстру історичних місць США.

Читайте також: Як хронічні пияки врятували США від алкоголізму

Статуя Свободи — одна з найбільших скульптурних споруд у світі. Загальна її висота складає 93 метри, окремо фігура жінки сягає близько 47 метрів. Протягом довгих років "Свобода" першою зустрічала іммігрантів, які прибували морем на землі Сполучених Штатів.

Зараз легендарний монумент символізує свободу, демократію та справедливість. Щороку поглянути на "найвідомішу у світі жінку" приїжджають більше 4-х мільйонів туристів з усього світу.