Стаття була опублікована в газеті "Завтра" 27 вересня 1999 року (найранніша кешована копія в сервісі Веб-архів - за 31 жовтня 2012 року).

Витриманий в дусі російського патріотизму текст, присвячений російській спецоперації в Дагестані у 1999 році, прикрашений пасажами на кшталт "Командири ваххабітів не думали, що російські генерали, знехтувавши "міркуваннями гуманності", стануть спокійно і відкрито застосовувати по населених пунктах авіацію і артилерію. Застосовувати стільки, скільки треба, щоб якнайбільше зберегти життя російських солдатів. Вони грубо прорахувалися".

Так, дуже життєрадісно автори описують зачистку невеликого гірського поселення.

"Зачистка закінчилася цілком благополучно. Всі сім будинків з прилеглими господарськими будівлями закидали гранатами і, обшукавши, спалили. В стовпах полум'я і клуби диму піднімалося до неба матеріальне благополуччя "істинних послідовників Пророка".

"В одному вогні горіли папахи гірських старійшин і японські пральні машини, дорогі килими, кришталеві люстри і гори ісламської літератури, напіврозібрані крадені Камази і багаторічні запаси вівса, картоплі, комбікорму. Трупів у будівлях спецназівці не виявили, хоча важким їх запахом несло від земляних насипів майже у кожному дворі", — писали Стрєлков і Бородай.

Читайте також: У Луганську обстріляли житлові квартали, є жертви [Фото. Відео 18+]

Сьогодні, коли обидва автори самі опинилися в ролі "ваххабітів", їхні заяви далеко не настільки кровожерливі. Стрєлков і особливо Бородай постійно переживають про літаючі над Донбасом українські літаки і звинувачують сили АТО у застосуванні артилерії в населених пунктах.

Дана стаття – не єдиний плід спільної праці лідерів донбаських терористів, опублікований на ресурсі "Завтра".

До слова, Дмитро Тимчук пояснив свої слова про "російське вторгнення 15 липня". За його словами, Росія не планує вести відкриту війну, а далі закидатиме нові групи найманців.