Як йдеться у результатах дослідження, 84% львів’ян, 63% мешканців Кіровограду і 53% донеччан вважають себе патріотами. Зокрема більшість опитаних вважають себе перш за все громадянами України. Щоправда у Донецьку 29% вважають себе громадянами України, 27% — жителями свого міста і 24% — регіону.

62% мешканців Львова, 17% жителів Донецька і 6% жителів Кіровограду хотіли б жити в об’єднані Європі. В об’єднані з Росією, Білоруссю і Казахстаном хотіли б жити 33% донеччан і по 2% мешканців Львова і Кіровограду. Виключно у своїй власній країні хотіли б жити 20% донеччан, 25% львів’ян і 34% кіровоградців.

Більшість опитаних цікавляться політикою. У Львові віддають перевагу націонал-демократам 29% городян, 18% — за християнсько-демократичну ідеологію. У Донецьку 14% мешканців виступають за соціалістичну ідеологію, 15% — за соціал-демократів і 24% — за комуністів. Більшість опитаних кіровоградців не змогли назвати ідеологію, яка їм близька.

"Ми проводили дослідження з питанням: на кого може розраховувати українець? На державу у Львові розраховує майже 80%, а на власні сили в Донецьку — 76%. Тобто не такий вже Львів капіталістичний, а Донецьк соціалістичний", — розповів президент львівського фонду "Громадська думка" Володимир Подгорнов.

Разом з тим, у Донецьку Україну вважають недемократичною державою 38% мешканців, у Львові таких — 28%, у Кіровограді — 50%.

Опитування проводили фонд "Громадська думка" зі Львова, київська компанія Research and Branding Group та донецька фірма ДІАЦ. Дослідження думки 1200 громадян з трьох українських міст тривало з 10 по 20 листопада минулого року.