"Вступ України до Євросоюзу підтримує майже 45% українців, виступають проти - близько 36% опитаних", - такими є результати соціологічного опитування "Україна-2013: між виборами і перед вибором", проведеного центром Разумкова.

При цьому найбільше прихильників євроінтеграції на Заході України (75%) та в центральній частині країни (53%). Найбільше противників, натомість, на півдні (58%) і сході України (50%).

Учасникам опитування запропонували визначити також, яким має бути напрям зовнішньої політики України: 41% виступають за стосунки з країнами Євросоюзу, 35% хочуть співпрацювати з Росією. Ще 5% вважають за необхідне співпрацювати з країнами СНД, а 1% підтримує зв'язки з США.

Дослідження проводили у всіх регіонах України з 15 по 20 листопада 2012 року. Опитано 2012 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка - 2,3%.

Нагадаємо, КПУ готова збирати підписи за референдум щодо Митного союзу. Комуністи хочуть винести на всенародне обговорення одне питання: чи підтримують громадяни України вступ країни до Митного союзу.

На думку нардепа від "Батьківщини" Володимира Яворівського, "суспільство вибухне", якщо запропонована КПУ ідея проведення референдуму щодо вступу до Митного союзу наблизиться до реалізації.