"Кожен громадянин має право висловлювати свою громадянську позицію щодо подій, які відбуваються в країні", — сказав міністр, коментуючи проведення загальних зборів особового складу в усіх військових частинах Збройних Сил України та звернення військовослужбовців та працівників Збройних Сил України до Президента України – Верховного Головнокомандувача ЗС України щодо ситуації, яка склалася останнім часом в державі

Як ідеться на сайті Міноборони, Лебедєв наголошує, що українські військовослужбовці можуть «як ніхто інший дати об’єктивну оцінку» тим процесам, які відбуваються сьогодні в України, а також попередити суспільство про те, "до чого може призвести їх радикалізація".

"Показовим є те, що 87 відсотків, тобто переважна більшість особового складу підтримали дії Президента України, та висловили переконання щодо недопущення подальшого протистояння у суспільстві та закликали до негайного припинення тих незаконних дій, які ми сьогодні бачимо в країні. Як Міністр оборони, я сподіваюся, що висловлена особовим складом думка Збройних Сил України буде врахована, у тому числі і радикально налаштованими організаціями та громадянами, які сьогодні влаштовують заворушення на вулицях. І переконаний, що в нашій державі настануть мир і спокій", — додав глава відомства.

Як відомо, у Києві тривають масові протистояння на вулиці Грушевського. Є поранені, зниклі безвісти, убиті і, ймовірно, викрадені.

Днями Президент України Віктор Янукович підписав низку законів, серед яких – закон про амністію в редакції Мірошниченка.