Про це Вишневецький повідомив на прес-конференції.

Адвокат зазначив, що він також подав позов із проханням про скасування цієї постанови в Червонозаводський районний суд Харкова.

Вишневецький зазначив, що в постанові про порушення справи міститься, зокрема, висновок про те, що Аваков заподіяв шкоду бюджету у розмірі понад 3 мільйони гривень внаслідок несплати особою, якій виділялася земельна ділянка, втрат сільськогосподарського виробництва у зв'язку зі зміною цільового призначення цієї ділянки.

Водночас Господарський суд Харківської області 21 жовтня 2009 року визнав неправомірною сплату власником ділянки компанією Укрскладбуд-Центр будь-якого відшкодування.

Причому суд встановив, що на момент прийняття рішення про зміну цільового призначення ділянки вона вже перебувала у власності даної компанії, тоді як законодавство передбачає сплату лише у випадку вилучення земельної ділянки у одного власника та передачі іншому.

"Наскільки мені відомо, прокуратура намагалася оскаржити рішення суду, але Апеляційний суд Харківської області не прийняв її скаргу, у зв'язку із закінченням терміну подачі", - сказав Вишневецький.

Крім того, він зазначив, що в діях Авакова не можна вбачати будь-який умисел, оскільки він скасував підписане ним же розпорядження про зміну цільового призначення земельної ділянки, і зобов'язав Головне управління Державного комітету із земельних ресурсів у Харківській області утриматися від оформлення державних актів на дану ділянку і від внесення відповідних змін до земельно-кадастрової документації.

Таким чином, на думку адвоката, дії Авакова не містять передбачених законодавством ознак складу злочину.

Як відомо, у січні проти Арсена Авакова порушили кримінальну справу. Згодом його оголосили у міжнародний розшук.