Створюючи ажіотаж у підконтрольних йому ЗМІ навколо цієї справи, Коломойський намагається натиснути на іншого бізнесмена — Віктора Пінчука, зятя екс-президента Леоніда Кучми, заявила в інтерв'ю телеканалу ТВі представник Мирослави Гонгадзе, адвокат Валентина Теличенко.

Абсолютно не сумніваюся, що багато шуму на одному з каналів піднялося не тому, що раптово з'явився інтерес до цієї справи, а тому що власнику цього каналу, а саме Коломойському, захотілося використовувати цю справу проти Пінчука як зятя Кучми,
— завила вона.

Частиною цієї інформаційної кампанії представниця Гонгадзе вважає заяви журналіста Олексія Подольського, екс-нардепа Олександра Єльяшкевича та народних депутатів Андрія Денисенка та Віталія Купрія про те, що життю Пукача загрожує небезпека.

Представник родини Гонгадзе в суді впевнена, що Олександром Подольським маніпулюють. "Він є частиною цих політичних ігор. Так, десь Подільського використовують, і, на жаль, він піддається на таке використання", — вважає вона.

"Зараз ми спостерігаємо, що вже потерпілий захищає Пукача. Життя Пукача, поки він перебуває в СІЗО або в пенітенціарній системі — в найбільшій безпеці. Зрештою, все, що Пукач хотів сказати, наприклад, про Кучму або Литвина, він вже все сказав. Більше того, він сказав це не лише на судовому засіданні. Журналістів кілька разів на суди допускали до Пукача за межами судового засідання", — додала Теличенко.

Нагадаємо, журналіст Олексій Подольський, потерпілий у справі про вбивство Гонгадзе, заявив, що колишньому генералу МВС Олексієві Пукачу погрожують убивством.