Зокрема, він заявив - на його думку, обвинувачення Генпрокуратури не містять доказів ні винуватості, ні факту злочину, ні умислу. Тим часом адвокати та однопартійці колишнього урядовця переконані - вирок буде найближчим часом.

“Якщо суд налаштований хоча б на кінцевій стадії судового слідства зробити вигляд про те, що це неупереджений, об’єктивний процес, він повинен надати нам кілька днів для підготовки виступу в дебатах. Після цього, звичайно що, суддя піде на вирок”, - каже адвокат Луценка Олексій Баганець.

“Я думаю, що вони вирок постараються оголосити ще до кінця липня. Період літніх цих канікул, і я думаю, що просто ситуація така, що ця влада показує всім, що вона не збирається відступати”, - сказав народний депутат, НУ-НС Тарас Стецьків.

Зазначимо, екс-міністр просив перенести засідання на будь-яку іншу дати, окрім 17 липня, адже у цей день мав отримувати меддопомогу. Натомість суддя перенесла візит до лікаря - на 19 липня.

Луценка звинувачують у неправомірному продовженні оперативно-розшукової діяльністі щодо Валентина Давиденка - водія екс-першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка.