"Російське командування не забезпечує відведення військ із демілітаризованої зони. Українські воїни не можуть відвести важке озброєння, бо російські найманці продовжують атаки. Ми не можемо в односторонньому порядку відходити із аеропорту та з інших позицій на 15 кілометрів, якщо туди заїдуть російські танки та артилерія. Інакше ми фактично визнаємо, що діємо не за планом, а підкоряємося подальшому розширенню путінської агресії", — написав головний редактор "Цензор.нет" В'ячеслав Бутусов.

За його словами, Путін порушив Мінські домовленості, тому місію ОБСЄ треба негайно доставити в аеропорт Донецька і в Щастя.

"Україні у зв'язку з порушенням РФ Мінських угод необхідно негайно звернутися за введенням на лінію припинення вогню міжнародної миротворчої місії держав Євросоюзу, США і Великобританії, а також розширенням санкцій проти Росії. Путінську агресію можна зупинити тільки силою і подальшими санкціями", — додав журналіст.

Як відомо, сьогодні, захищаючи від ворога донецький аеропорт, загинув командир 93-ї дніпропетровської механізованої бригади ЗС України.