Про це повідомляє УНІАН з посилання на джерела у Міністерстві юстиції.

За даними джерела одна з партій, заснована колишнім офіцером, що проходив службу в Афганістані, змінює назву на "Ніхто, крім нас", повторюючи назву громадської організації воїнів-афганців, які протестували під парламентом проти скорочення пільг.

Цю інформацію підтвердив лідер руху колишніх воїнів-афганців, голова Всеукраїнської громадської організації "Ніхто, крім нас" Олександр Ковальов.

"Ми не планували брати участі у виборах, вважаючи, що побудова потужного громадянського руху – це не менш ефективна політична діяльність", – сказав Ковальов.

"Але до нас звертаються лідери практично всіх парламентських партій та партій, які мають шанс потрапити до парламенту, пропонуючи йти на вибори разом з ними. Зрештою, якщо нас так хочуть бачити у парламенті, то ми спробуємо. Але зробимо це самостійно", – розповів він.

На запитання про джерела фінансування Ковальов відповів, що у них у військовому братстві є дуже небідні люди.

"В Україні, в принципі, є багато заможних непублічних людей, патріотів, які готові вкладати гроші в розбудову партії колишніх військових. Крім того, є багато людей, які готові будуть допомагати в кампанії, вкладаючи свій досвід, свої ресурси, свої навички. Для першої кампанії цього вистачить", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2011 року в Україні розпочалася так звана хвиля протестів пільговиків – ліквідаторів аварії на ЧАЕС та потерпілих від аварії, а також учасників бойових дій у Афганістані.

Чорнобильці та афганці вимагають виконати рішень судів про призначення пенсій, погашення заборгованості з виплат компенсацій і поточних пенсій, а також порушити кримінальні справи у відношенні винних у невиконанні рішень судів про призначення чорнобильцям пенсій.