Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Агенти впливу Росії далі діють у парадигмі холодної війни. Як тільки Папа Римський оголосив, що він молиться за український народ та за мирне порозуміння в Україні, Мінкульт побачив крамолу в тому, що на Майдані священники моляться спільно з мирними мітингуючими. І що показово - претензії він висловив саме УГКЦНародний депутат Леся Оробець переконана, що невдоволення Мінкульту діями священників УГКЦ на Євромайдані - це вплив з Росії", - написала вона.

На думку Оробець, такі дії української влади є намаганням Росії впливати на ситуацію в Україні.

"Це нічого, що для спільної молитви на сцену Майдану виходило до 9-ти представників різних конфесій. Це нічого, що разом з католиками молитовне слово говорили не лише протестанти та православні, а й мусульмани та іудеї. Просто у шісток Кремля завдання - протистояти будь-якому включенню України у світовий цивілізований процес. Навіть, коли це просто заклик одного з верховних ієреїв спільно молитися за мир. Ця влада справді середньовічна і єдиний наш шанс уникнути панування "темних років" - наша з вами боротьба за сучасне та майбутнє", - вважає політик.

Нагадаємо, предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук повідомив, що через богослужіння на Майдані Мінкульт погрожує УГКЦ судом.