За його словами, ахілесова п'ята української економіки та політики – це корупція. Незрозуміло, що саме заважало прийняти ці законопроекти до розпуску ВР. Основною проблемою є те, чи вони виконуються.

Читайте також: Антикорупційні закони не працюватимуть без нового закону про прокуратуру, — Немиря

Хочу нагадати три гасла передвиборчої кампанії "Жити по-новому": перше – це нульова терпимість до корупції, друге – це зупинення війни і третє – це закон про асоціацію із ЄС, – нагадав Немиря.

Питання не в особистотях, а в тому, щоб не говорити, а робити. І робити можна буде, коли подадуть закон про прокуратуру. Будь-що записане в законі не зможе працювати, поки не буде забезпечений незалежний статус органу, який буде перевіряти.Незалежність цього органу є гарантією, що не будуть втручатися ані Президент, ані Прем'єр-міністр або члени Кабміну, ані депутати.

Щодо Угоди про асоціацію, Немиря сказав:

Мабуть боязно було приєднювати країну, яка можливо забагато декларує і замало робить, тому позиція партії та фракції "Батьківщина" стосовно Угоди про асоціацію є абсолютно чіткою та прозорою. По-перше, ми закликали негайно ратифіковувати цю Угоду, – сказав Немиря.

За його словами, другою складовою їх позиції є те, що вони вважають стратегічною помилкою відкладання тимчасового застосування 80 % цієї Угоди, тому що йдеться не про тарифи, а йдеться про економічну сумісність.

Далі — дивіться у відеосюжеті.