Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Сергій Лещенко.

За його словами, компанія Ахметова "Східенерго" включається в боротьбу за гроші українських громадян пліч-о-пліч з "Донбасенерго" Януковича.

"Ахметов і Янукович хочуть, щоб держпідприємство "Енергоринок" платило за електроенергію, вироблену і спожиту на окупованих територіях", — написав Лещенко.

Читайте також: Ахметов пропонував 25 млн доларів за здачу Щастя, — депутат

За офіційною інформацією "Укренерго", перетікання електроенергії з зони "ЛНР-ДНР" на територію, контрольовану українською владою, прямує до нуля з середини січня.

"За інформацією джерел, вже в понеділок ввечері "Енергоринок" перевів Ахметову 410 млн гривень на підставі цього визначення суду. Однак до адресата вони не дійшли — заблоковані Держфінмоніторингом", — підсумував депутат.

Нагадаємо, НКРЕКУ постановою №158 від 2 лютого заборонила "Енергоринку" проводити розрахунки з енергогенеруючими підприємствами (ТЕС, ТЕЦ, ВЕС), які знаходяться на непідконтрольних української влади територіях. Постанова працює протягом дії розпорядження Кабінету міністрів про тимчасові надзвичайні заходи на ринку електроенергії.