“Коли "Беркут" відступив від спаленої спецтехніки і автобусів, стало видно, що вся земля на місці нічного базування спецпризначенців всіяна гільзами від травматичних патронів "Терен 12" . Якщо навіть незначний відсоток випущених куль досяг цілі - ми маємо сотні поранених”, - написав Тищенко у Facebook.

“В технічних характеристиках патронів "Терен- 12" зазначено, що вони відносяться до патронів ударно - травматичної дії, що їх застосування дозволяє тимчасово пригнічувати психоволеву стійкість нападника. Забороняється стрільба в голову, шию, статеві органи, молочні залози у жінок”, - пояснює активіст.

За його словами, “існуючі методики судово-медичних і балістичних експертиз дозволяють визначити відхилення від дозволених правил застосування травматичної зброї і патронів до нього, які можуть спричинити за собою кримінальну відповідальність стрілка”.


Відео Володимира Тищенка

Нагадаємо, після зіткнень на Грушевського за медичною допомогою звернулося 103 постраждалих, з них 42 госпіталізували. У 4 госпіталізованих - складні травми, зокрема у 3 людей вибите око, один залишився без кисті руки. Директор департаменту охорони здоров'я КМДА зазначив, що всього госпіталізовано з пошкодженням очей 42 людини.