Таким чином вони показали, що згідно нового законопроекту Президент України намагається "прикувати" до себе судову владу, передає кореспондент 24tv.ua.

Активісти "Реанімаційного пакету реформ" вважають, що законопроект, автором якого виступив Петро Порошенко, є недосконалим та містить корупційні схеми. Зокрема, процедура кваліфікаційного іспиту суддів є непрозорою, не встановлено чітких критеріїв щодо безстрокового призначення суддів, а також всупереч Конституції Президент та Верховна Рада отримають повноваження переводити суддів.

Під час акції до активістів вийшов заступник голови Адміністрації Президента Олексій Філатов і сказав, що згідно нового законопроекту Президент відмовиться від частини своїх повноважень, а кар’єра судді буде залежити виключно від його професійних вмінь.

Всі процедури, які стосуються добору суддів, призначення суддів, переведення судів між судами робиться максимально прозоро та публічно. На всі посади в судах будуть приймати лише за результатами відкритого конкурсу. Цей конкурс буде проводити не Президент, не Верховна Рада, не Кабмін. Цей конкурс буде проводити вища кваліфікаційна комісія суддів,
— зазначив Філатов.