"Отже, підозрюваний. Ст.279, ч.1 КК (Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства). Влада за допомогою своїх кишенькових каральних органів прокуратури та міліції продовжує чинити тиск на мене та інших активістів Васильківського Майдану, які брали безпосередню участь у пікетуванні незаконно розміщеного у нашому місті спецпідрозділу ВВ МВС України "Тигр", — написав він на своїй сторінці у Facebook.

Такі дії Сабов вважає грубим порушенням Закону та Конституції України, його прав та свобод.

Як депутат васильківської міськради, відповідно до п. 2 ст. 11 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", вимагаю усунення порушень законності і встановлення правового порядку,
— каже УДАРівець.

Окрім того, Сабов додає, що "жодним нормативним документом та законом не передбачено введення на територію Василькова спецпідрозділу ВВ УМВС України "Тигр" та розміщення його на території МіноборониУкраїни".

За його словами, командування не надало жодного документа на його вимоги та вимоги нардепів.

Сабов вимагає притягнення до відповідальності тих людей, які грубо порушили закон та сприяли незаконним діям з боку командування та службовців спецпідрозділу "Тигр" щодо учасників пікетування.

До громадян Василькова була застосована фізична сила, їх майно було пошкоджено. Усі ці факти були оприлюднено ще місяць тому, але на них жодним чином не відреагувала ані прокуратура, ані міліція, ані міська влада,
— каже він і додає, що 8 січня о 17:00 він з адвокатом Миколою Недільком намагатиметься "пояснити слідчій Тетяні Кураченко усю абсурдність цієї політичної справи".

Відомо, що санкція ч.1 статті 279 КК (за якою підозрюють активіста) передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів або виправними роботами на строк до 2 років, або ж арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, у Василькові 10 грудня розігнали людей, які блокували виїзди до Києва спецпідрозділам "Тигр".