Про це УНН повідомив речник АТО Владислав Селезньов.

Сьогодні вночі сили АТО поставили терористам ультиматум: протягом трьох годин скласти зброю та здатися. Проте, у відповідь на це бойовики здійснили кілька спроб прорватися через кільце оточення АТО та обстріляли блокпости українських військовослужбовців. В результаті, дочекавшись закінчення терміну ультиматуму, сили АТО відновили активну фазу операції одночасно у кількох містах. Проте, де саме вона проходить - не розголошується. Наразі динаміка досить висока. АТО триває у кількох населених пунктах,
— зазначив речник антитерористичної операції

За його словами, наразі втрат серед українських силовиків не зафіксовано.

"Паралельно з цим у Краматорську терористи витягли на дахи двох 9-поверхівок 82-мілімітрові міномети та здійснюють із них обстріл житлових кварталів міста, намагаючись видати це за дії силовиків АТО. Таким чином терористи намагаються створити паніку в місті, примусити мешканців тікати з міста для того, щоб самим замаскуватись під мирних громадян та покинути зону АТО", — додав Селезньов.

Додамо, в районі Красного Лиману терористи не пристали на пропозицію скласти зброю, тому сили АТО вимушені були перейти до активних бойових дій.