Про це повідомив у п'ятницю зранку посол США Джеффрі Пайєтт.

На сайті Сухопутних військ США уточнюють, що їхні солдати прибули в Україну ще 11 квітня.

United States Army Europe - USAREUR paratroopers from the 173rd Airborne Brigade arrived in Yavoriv, #Ukraine, April 10...

Posted by 173rd Airborne Brigade on 13 квітня 2015 р.

Цю інформацію також підтвердив речник АТО Андрій Лисенко. Також він зазначив, що американські військові є інструкторами. Їхня допомога методична, ніякої спеціальної зброї для українських військових вони не привозили.

Нагадаємо, 14 квітня з'явилося відео, як у львівському аеропорту приземлився військовий борт Збройних сил США. Близько сотні вояків у повній амуніції прибули поділитися досвідом з українськими нацгвардійцями.

Як відомо, 20 квітня у Львівській області на Яворівському полігоні розпочнуться тривалі спільні навчання-тренінги 173 повітряно-десантної бригади армії США і бойових підрозділів Нацгвардії.

Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що тренінги пройдуть за участю 900 бійців Нацгвардії. Вони навчатимуться у три потоки по 300 бійців по 8 тижнів, а потім відбуться злагоджені спільні навчання.

У навчаннях братимуть участь такі підрозділи Нацгвардії, як "Азов", батальйон ім.Кульчицького, "Ягуар", "Омега" та інші частини з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.

"Після закінчення навчань в розпорядження підрозділів Нацгвардії, які пройшли навчання, американські партнери нададуть спеціальну амуніцію і засоби зв'язку", — зазначив Аваков.