В саміті візьме участь 7 представників Євросоюзу. Зокрема, президенти Франції та Німеччини, прем’єри Італії та Великої Британії. Очільники провідних європейських країн в черговий раз заявили, що підтримують дипломатичне вирішення конфлікту. Відтак, покладають надії на заплановані переговори між Порошенком та Путіним.

Ще до переговорів із світовими лідерами Петро Порошенко у Мілані зустрівся з представниками української діаспори. Разом навіть заспівали гімн.

Усі переговори у Мілані традиційно зводитимуться до одного - змусити Росію дати задню та врешті зробити реальні кроки для деескалації конфлікту на сході України. Оглядачі кажуть, компроміс потрібен як Києву, так і Москві. Перед головною зустріччю у п'ятницю з Путіним у Порошенка запланована низка двосторонніх переговорів. Так би мовити - звірити годинники.

Окрім України, на саміті в Мілані лідери країн Європи та Азії обговорюють і протести в Гонконгу. У фокусі уваги також загроза поширення смертельного вірусу Ебола та наступ угруповання "Ісламська держава" в Сирії.