"Кіборги"

Українські бійці пробили ще один коридор зі села ПІски до донецького аеропорту. НовОю дорогою життя кіборгам уже доправили боєприпаси та вивезли поранених.

Радник Президента Юрій Бірюков станом на восьму вечора повідомляє про трьох загиблих "кіборгів" та понад два десятки поранених.

Самі ж захисники, які перебувають у самому пеклі протистояння зберігають неймовірну холоднокровність. "Кіборги" у відеозверненні закликали не панікувати і обіцяють – окупантам не здадуть і метра української землі.

Кожна навала бойовиків закінчується для них численними втратами. Терористи навіть попросили кіборгів припинити вогонь, аби забрати своїх убитих та поранених.

Обстріли населених пунктів

З артилерії та реактивних систем залпового вогню терористи обстрілюють і населені пункти. Під масованим вогнем опинилася Попасна. Загинула одна людина, ще четверо поранені й госпіталізовані.

За останню добу в зоні АТО загинули троє українських військових, ще 18 отримали поранення,
— повідомив речник АТО Леонід Матюхін.

СБУ затримала шпигуна

Терористи планували захопити три БМП на одному з українських блокпостів в Донецькій області. Про наміри бойовиків СБУ дізналась від затриманого поплічника терористів.

Крім того зрадник передав бойовикам координати розташування підрозділів Збройних сил поблизу Новоселівки, де внаслідок артилерійських обстрілів терористів протягом листопада-грудня загинуло 6 військовослужбовців.

Росія посилює позиції

Тим часом Росія продовжує підтягувати до кордону озброєння. А українську територію окупанти часто використовують для випробування нової зброї, зокрема комплексів радіоелектронної розвідки та стрілецької зброї.

На фоні кричущого порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків, російська сторона посилює свій військовий контингент уздовж українсько-російського кордону. За даними розвідки, поблизу м. Ростов-на-Дону зафіксовано розміщення сучасної важкої військової техніки ЗС РФ. Зокрема, це ТОС-1 «Буратіно», ЗРК С-300В, РСЗВ 9К58 «Смерч», РСЗВ 9К57 «Ураган», танки Т-90 і Т-72B3, БТР-80АМ,
— зазначив Андрій Лисенко.