"У рамках цього розшуку по всій території світу, де діє і підписано угоду з Інтерполом, особи, зазначені у цьому переліку, повинні бути затримані і екстрадовані в Україну, – цитує Авакова прес-служба МВС України.

Міністр прокоментував також позицію Росії у цій ситуації. За його словами, Генеральний прокурор Російської Федерації поширив нещодавно неправдиву інформацію про те, що Україна не зверталася за видачею пана Януковича та його команди.

Я офіційно інформую про те, що МВС направило в відповідну базу розшуку СНД, яку адмініструє МВС Російської Федерації. 24 ключових колишніх українських високопосадовців, до яких ми маємо претензію. І ці документи знаходяться в МВС Російської Федерації у відповідній базі і не виставляються в розшук на протязі більш, ніж 6 місяців, – заявив Аваков.

Голова МВС наголосив, що Росія ігнорує всі юридичні кроки щодо видачі цих злочинців із точки зору законодавства України

"Ми не бачимо ніякої перспективи продовжувати нашу співпрацю в рамках протоколів СНД", – підсумував Аваков.

Нагадаємо, Інтерпол відхилив запит українських правоохоронних органів із закликом оголосити в міжнародний розшук Віктора Януковича за підозрою у зловживанні владою і причетності до масових вбивств під час "Євромайдану".