Саме такі висновки зробили після аналізу чорних ящиків. Також в неділю з'явилася інформація, що перший пілот лайнера, незважаючи на великий досвід в цілому, налітав на такому Boeing лише 43 години і перший раз садив літак в Сан-Франциско.

Бортові самописці лайнера доставили для вивчення в лабораторію у Вашингтоні, повідомила Національна рада з безпеки на транспорті США. Прилади записали весь політ і практично не отримали пошкоджень, якість запису хороша. Експерти намагаються зрозуміти, чому один з найнадійніших пасажирських літаків у світі розбився при посадці в майже ідеальних погодних умовах.

Варто зазначити, Boeing 777 має репутацію одного з найнадійніших у світі літаків - за роки експлуатації з ним сталося всього кілька аварій, які обходилися без жертв.

Нагадаємо, вчора, 7 липня, у міжнародному аеропорті Сан-Франциско внаслідок жорсткої посадки пасажирського літака Boeing-777 авіакомпанії Asiana Airlines трапилося загорання на його борту.

На літаку перебувало 307 людей. 2 з них - 16-річні китайські школярки - загинули. Близько 60 осіб на борту - це студенти та вчителі китайських шкіл, які їхали у США на відпочинок у літні табори.